Vişneli Mantı Tarifi

Nursel Ergin'in İkinci konuğu Şarkıcı Şükriye Tutkun ile “Vişneli Mantı” ve “Osmanlı Tavası” yaptı.

 

Hamuru için;

500 gr un
Bir tutam tuz
Aldığı kadar ılık su

İç Harcı için; 500 gr vişne

Üzeri için;

Sarımsaklı yoğurt
Tereyağı 
Pulbiber
Kuru nane

Yoğurma kabına un, tuz ve su ekleyerek sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üstünü örtün ve dinlendirin. 
Dinlenen hamuru 2 bezeye ayırın. İlk bezeyi tezgaha un serperek açın. Su bardağı ile yuvarlak hamur parçaları kesin. Hamur parçalarının içine 1 tane vişne koyarak önce yarım ay şeklinde kapatın sonra uçlarından birbirine yapıştırın. 
Mantıları kaynar suda haşlayın, süzün. Sunum tabağına aldığınız vişneli mantıları üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı pulbiber ve kuru nane gezdirerek ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun