Tarhanalı Levrek

Lezzetli tariflerin adresi Nursel'in Evi'nde "Tarhanalı Levrek" tarifi verildi.

 

Tarhanalı Levrek Tarifi İçin;

2 adet fileto levrek

1,5 su bardağı toz tarhana

1 su bardağı un 

2 adet yumurta 

1 çorba kaşığı zerdeçal 

Tuz Sosu için;

5 yemek kaşığı krema 

1 yemek kaşığı kapari

Levreği temizleyin fileto edin. Kılçıklarından ayırdığınız balığı bir kaba koyun.Tarhanayı zerdeçal, tuz, yumurta ve su ile çırpın.Levreği önce una sonra Tarhana karışımına bulayıp kızgın yağda kızartın. Roka ve Limon dilimlerini de aynı yağda hafif çevirin.Sosu İçin kremayı ısıtıp kapari ekleyin ve pişirin.Sunum tabağına aldığınız levreklerin üzerine sosunuzu döküp limon ve roka yaprakları ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.