Kuşbaşı Etli Fırın Kereviz Tarifi

Nursel Ergin'den Kuşbaşı Etli Fırın Kereviz Tarifi

 

10 adet kereviz
İç Harcı için;

250 gr kuzu kuşbaşı

2 adet havuç

2 adet patates

2 adet kuru soğan

2 adet yeşil biber

1 çay bardağı haşlanmış bezelye

3 diş sarımsak

1 yemek kaşığı biber salçası

Sıvı yağ

Pulbiber

Karabiber

Tuz
Sosu için;
2 adet defne yaprağı

1 yemek kaşığı biber salçası

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı tereyağı

1 çay bardağı su

Yapılışı:

Kerevizleri soyup bütün olarak limonlu suda bekletin. İçlerini doldurabileceğimiz şekilde bir kaşık yardımıyla oyun.
Tencerenizi ısıtın kuş başı etleri mühürleyip, kapağını kapatın ve suyunu salmasını bekleyin. Sırasıyla yemeklik doğradığınız soğanları, küp doğradığınız havuç ve patatesleri, yeşilbiberleri, sarımsakları ekleyip soteleyin. Pulbiber karabiber, tuz, salça ve su ekleyip kısık ateşte pişirin. En son haşlanmış bezelyeleri koyup karıştırın. Sosu için; sıvıyağ ve tereyağ erittiğiniz sos tavanıza biber salçası, defne yaprağı ve su ekleyip pişirin. Fırın kabına kereviz çanaklarını koyun. Çanakların içine etli harcınızı paylaştırın. Üzerine sosu gezdirin. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında pişirin.