Pazılı Erişte Dilimleri

Nursel Ergin  mutfaktaki konuğu Vildan Serbest ile Patates Dolgulu Külah, Muhallebi Dolgulu Kurabiye ve Pazılı Erişte Dilimleri yaptı

1 bağ pazı

2,5 su bardağı erişte

2 adet kuru soğan

1 paket krema

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

3 yemek kaşığı sıvı yağ

Bir tutam tuz

Eriştelerin üzerine bir tutam tuz ekleyip haşlayın, süzün. Soğanları yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun. Pazıları yıkayıp doğrayın ve soğanlarla birlikte kavurmaya devam edin. Ocaktan alın ve soğutun. Karıştırma kabına kavrulmuş pazıları, erişteleri koyup krema, tuz ekleyip karıştırın, cam fırın kabına alın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıttığınız fırında 15-20 dk pişirin. Afiyet olsun.