Patates Dolgulu Külah

Nursel Ergin  mutfaktaki konuğu Vildan Serbest ile Patates Dolgulu Külah, Muhallebi Dolgulu Kurabiye ve Pazılı Erişte Dilimleri yaptı

Hamuru için;
3 adet yumurta1 su bardağı yoğurtYarım su bardağı sıvı yağ1 paket kabartma tozu Bir tutam tuzAldığı kadar un
İç harcı için;
3 adet haşlanmış patates

1 su bardağı süt

1 yemek kaşığı tereyağıü

Pulbiber

Tuz

Haşlanmış patatesleri ezin, sütü , tereyağı ve tuz ilave edip akışkan bir kıvam elde edin. Sıvıyağ, yoğurt, yumurta, kabartma tozu, aldığı kadar un ve tuzu ekleyip yoğurun. Hamuru üçe bölün. Un serptiğiniz tezgaha hamurun ilk parçasını alın. Üzerine de un serpip merdaneyle yarım santim kalınlığında uzunlamasına açın.Bıçakla fazlalıkları kesip düzeltin. Uzunca bir dikdörtgen elde edin. Hamurdan eşit şeritler kesin. Şeritler 1.5 cm. genişliğinde olmalıdır.Şeritleri metal kornet kalıplarına külahların sivri ucundan başlayarak kenarları üst üste gelecek şekilde sarın.Hamurun diğer yarısına da aynı işlemi uygulayın.Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin.

Fırından çıkardığınız külahların içine hazırladığınız patates harcını aldığı kadar yerleştirin. Afiyet olsun