Muhallebi Dolgulu Kurabiye

Nursel Ergin  mutfaktaki konuğu Vildan Serbest ile Patates Dolgulu Külah, Muhallebi Dolgulu Kurabiye ve Pazılı Erişte Dilimleri yaptı

Hamuru için;
2,5 yemek kaşığı tereyağı125 gr margarin5 yemek kaşığı pudra şekeri1 su bardağı nişasta1 çay bardağı sıvıyağ1 çay bardağı yoğurt1 paket vanilya1 paket kabartma tozuAldığı kadar un (yaklaşık 4-5 su bardağı)
Muhallebisi için;
2,5 su bardağı süt1 tatlı kaşığı hindistan cevizi3 yemek kaşığı nişasta8 yemek kaşığı toz şeker1 paket vanilya1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için;
160 gr bitter çikolata100 gr beyaz çikolata

HAZIRLANIŞI

Muhallebisi için süt, nişasta, hindistan cevizi, vanilya ve toz şeker karıştırılarak pişirilir. Kıvamı koyulaşınca içine tereyağ ilave edilip ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Kurabiyesi için margarin, tereyağ, pudra şekeri, vanilya, kabartma tozu, nişasta, sıvıyağ ve yoğurt yoğurulur. İçine azar azar unu ilave edilerek yoğurmaya devam edilir. Kurabiye hamurundan küçük bir limon büyüklüğünde parça koparılır. Elde açılıp içine bir tatlı kaşığı muhallebi konur ve kapatılır. Muhallebi hamurun içinden taşmamalı, eğer taşıyorsa muhallebi miktarı azaltılabilir. Yağlı kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizilen kurabiyeler 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir. Bitter çikolata benmari usulü eritilir. Beyaz çikolata da ayrı bir yerde aynı şekilde eritilir. Fırından çıkan ve soğuyan kurabiyelerin üzeri önce bitter çikolataya batırılır. Ardından beyaz çikolata ile de istenilen şekilde süslenir. Afiyet olsun.