Patatesli Mantı

 

Derin bir kabın içine haşlanmış soğumuş patatesleri ekleyip ezin, aldığı kadar un, zerdeçal, yumurta ve tuz ekleyip yoğurun. Ne çok sert ne de çok yumuşak olmalı hamur:) Un miktarı patatese göre değişebilir. Daha sonra dinlenmesi için biraz bekletiyoruz. Dinlenen hamuru bolca unladığımız tezgaha alıyoruz. Hamuru 4 e bölüp her bezeyi elimizle ince uzun olacak şekilde yuvarlayın. İnce uzun şeritlerden 3 cm aralıklarla minik kareler kesiyoruz. Her parçanın üzerine çatalla hafif bastırıp şekil veriyoruz. Buzdolabında dinlendiriyoruz. 
Bu arada sosumuzu hazırlayalım. Hafif yağda küp küp doğradığımız soğanları soteleyelim, biber salçası, sarımsak ve yemeklik doğradığınız domatesleri ekleyip kavurun. 
Patates mantıları bol suda makarna haşlar gibi 5 dk kadar haşlıyoruz. Patates mantılar yüzeye çıktığında kevgirle alıp sunum tabağına koyabilirsiniz. 
Üzerine sosu gezdirip servis ediyoruz. Afiyet olsun.