Bolonez Soslu Pizza Tarifi

1 su bardağı ılık suya ve 1 tatlı kaşığı toz şekeri, 1 çorba kaşığı instant mayayı ekleyip eritin. Bir çimdik tuzu, sıvıyağı ve aldığı kadar unu ekleyip poğaça hamuru kıvamında yumuşak bir hamur elde edin. Mayalanması için üzerini kapatıp dinlendirin. 
Bolonez sosu için; kıymayı tencereye ekleyin rengi değişene kadar kavurun. Kıymamız kavrulurken sırasıyla küp küp doğradığımız soğanları, zeytinyağı, sarımsakları, rendelediğiniz havuçları, rendelediğimiz zencefili, ince ince doğradığınız kereviz sapını, küp küp doğranmış domatesleri, salçayı, tuz, karabiber, pulbiber ekleyip iyice kavurun.
Derin fırına dayanıklı cam kabın içine bolonez sosun yarısı üzerine dilimlenmiş mozarella peyniri ve bolonez sosun geri kalanı ve yine mozarella peynirini koyup en üste fesleğen yapraklarını bütün olarak koyalım. Cam kabın kenarlarını zeytinyağ ile yağlayın. Hamurunuzu merdane yardımıyla açıp bolonez sosun içinde olduğu cam kabın üzerine kapak gibi kapatın. Hamurunuzun kenarları pişirme kabından biraz sarksın. Üzerine yumurta sarısı-zeytinyağ karışımı sürelim. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında hamurumuz kızarana kadar pişirin. Pizzamız ılıdıktan sonra sunum tabağına ters çevirerek koyun. Afiyet olsun.

Yemek kokusunun eksik olmayacağı Nursel Ergin’in yeni evinde dekorasyondan güzellik sırlarına, ev ve bahçe bakımından uzman konuklara kadar eve ve kadınlara dair her şey ele alınacak. Ev dışındaki hayatı sunucunun gözünden ve tecrübesinden de paylaşacak olan “Nursel’in Evi”, günlük yaşam içeriğiyle de yeni sezonda farklı sürprizlerle ekranlarda olacak. Nursel Ergin, Türkiye’nin birçok yerinden özel lezzetleri ve tatları ekranları başındaki seyircilerle paylaşmaya devam edecek.