Nurselin Evi'nden Kabaklama Tarifi

500 gr kuzu kuşbaşı et

1 kg kış kabağı

1 adet kuru soğan

3 diş sarımsak

1 yemek domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 çay bardağı haşlanmış nohut

1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek

Yarım limon suyu


Üzeri için;2 yemek tereyağı

Kuru nane

Düdüklü tenceremize etlerimizi ve yeterince su ekleyip pişirmeye bırakın. Önce; yağımızı tencerede kızdırıyoruz.Kızan yağımıza yemeklik doğranmış soğanımızı, sarımsağımızı ardından 1 kaşık domates salçamızı ve 1 tatlı kaşığı biber salçamızı ekliyoruz ve kavuruyoruz. Etlerimizi haşladığımız suyu ve etleri ekliyoruz. Kaynadıktan sonra İri iri doğradığımız kabaklarımızı koyup haşlıyoruz. Haşlanmış nohutları, haşlanmış mercimekleri , yarım limon suyu , tuz ekleyip bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Başka bir tavada tereyağımızı eritiyoruz ve içinde 1 tutam nanemizi çeviriyoruz, yemeğimize ekliyoruz. Kabaklar yumuşayana kadar bir kaç taşım kaynatıyoruz ve kabaklama yemeğimiz hazır . Afiyet olsun. 

Yemek kokusunun eksik olmayacağı Nursel Ergin’in yeni evinde dekorasyondan güzellik sırlarına, ev ve bahçe bakımından uzman konuklara kadar eve ve kadınlara dair her şey ele alınacak. Ev dışındaki hayatı sunucunun gözünden ve tecrübesinden de paylaşacak olan “Nursel’in Evi”, günlük yaşam içeriğiyle de yeni sezonda farklı sürprizlerle ekranlarda olacak. Nursel Ergin, Türkiye’nin birçok yerinden özel lezzetleri ve tatları ekranları başındaki seyircilerle paylaşmaya devam edecek.