Konak Kebabı

350 gr dana kuşbaşı eti

2 adet bostan patlıcan

1 adet kuru soğan

2 adet domates

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası


Püresi için;
4 adet haşlanmış patates

1 çay bardağı süt

1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Bir tutam tuz


Üzeri için;

Rendelenmiş kaşar peyniri


Konak kebabı hazırlanışı
Patateslerin kabuklarını soyup iri doğrayın ve yumuşayıncaya kadar haşlayın, ezin. Rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve sütü azar azar ekleyip püre haline gelinceye kadar ezin. Patlıcanları alacalı soyup 1.5-2 cm kalınlığında dilimleyin ve 15 dakika tuzlu suda bekletin. Sudan çıkartıp kağıt havlu ile kurulayın ve kızgın yağda önlü arkalı kızartın. Fırın tepsisine dizin. Etleri tencereye ekleyip kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar soteleyin. Sıvı yağ ekleyip kavurmaya devam edin. Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Küp doğranmış domates ve salçaları , tuz ilave edin. Sıcak suyu ekleyip kapağı kapalı olarak kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Patlıcanları sıvı yağda renkleri değişecek şekilde hafif kızartın. Patlıcanları fırın tepsisine alın üzerine etli harcı paylaştırın. Patates püresini etlerin üzerine yayarak paylaştırın. Rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip 180 dereceye ayarlanmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın