Nurselin Evi'nden Paskalya Çöreği Tarifi

Paskalya Çöreği

1 paket kuru maya

1 su bardağı ılık su

1,5 su bardağı toz şeker

6 yemek kaşığı tereyağı

Yarım su bardağı süt

1 portakal kabuğu rendesi

4 yumurta

1 paket vanilya

Bir tutam tuz

Aldığı kadar un

Derin bir kabın içerisine önce erittiğimiz ve ılıttığımız tereyağı , portakal kabuğu rendesi , ılık süt, yumurtaları ekleyip çırpın. Ayrı bir kabta un, vanilya ve bir tutam tuz ekleyip ortasına bir çukur oluşturup sıvı karışımı yavaş yavaş ilave ederek yoğurmaya başlayın, elimize yapışmayacak, kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğuralım.Yoğurduğumuz hamurun üzerine nemli bir bez örtelim ve sıcak bir ortamda 1-2 saat mayalandıralım. Mayalanan hamuru önce ikiye bölelim, sonra böldüğümüz parçalardan bir tanesini üç eşit parçaya ayıralım.


Üç parçaya da elimizle uzun bir çubuk şekli verelim.
Hamurların uç noktalarını birleştirelim ve saç örgüsü şeklinde örerek, paskalya çöreğine şekil verelim.


Sonra hamurun diğer yarısını da üç eşit parçaya bölelim ve yine üç parçaya uzun çubuk şekli verip örgü şeklinde örerek paskalya çöreği şeklini verelim.
Paskalya çöreklerimizi, yağladığımız veya yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine alalım ve 30 dakika daha fırının dışında sıcak bir ortamda mayalandıralım.Yarım saat sonunda, paskalya çöreklerinin üzerine, ayırdığımız yumurta sarısını fırçayla sürelim.

180 dereceye ayarladığımız önceden ısınmış fırında üstleri kızarana kadar pişirelim.Paskalya çörekleri soğuduğunda dilimleyerek servis yapabiliriz.

Yemek kokusunun eksik olmayacağı Nursel Ergin’in yeni evinde dekorasyondan güzellik sırlarına, ev ve bahçe bakımından uzman konuklara kadar eve ve kadınlara dair her şey ele alınacak. Ev dışındaki hayatı sunucunun gözünden ve tecrübesinden de paylaşacak olan “Nursel’in Evi”, günlük yaşam içeriğiyle de yeni sezonda farklı sürprizlerle ekranlarda olacak. Nursel Ergin, Türkiye’nin birçok yerinden özel lezzetleri ve tatları ekranları başındaki seyircilerle paylaşmaya devam edecek.