İç Pilav

Nursel Ergin, konuğu Cangül Dağlaraşar ile “Biftekli Sarma” ve “Tavuklu Nohutlu Kereviz Çorbası” yaptı

Malzemeler

 

3 su bardağı pirinç
Yarım çay bardağı kuş üzümü
Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
4,5 su bardağı sıcak su
2 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı toz tarçın
1 çay kaşığı yenibahar
1 yemek kaşığı tereyağı
3 damla limon suyu
Karabiber
Tuz

Pirinçleri yıkayın, süzün.

Tenceremize sıvıyağ -tereyağ ekleyip minik minik doğranmış soğanları ekleyip kavurun. Sırasıyla dolmalık fıstıkları, pirinci, kuş üzümünü, toz tarçın, yenibahar, toz şeker, karabiber, tuz ekleyip kavurun. Limon suyu ve suyunuzu ekleyin, pişirin. Demlenmesini bekleyin. Afiyet olsun.