Biftekli Sarma

Nursel Ergin, konuğu Cangül Dağlaraşar ile “Biftekli Sarma” ve “Tavuklu Nohutlu Kereviz Çorbası” yaptı

Marinesi için;

1 çay bardağı süt
Zeytinyağı
Karabiber
Tuz

İçi harcı için;

2 adet sarı dolmalık biber
2 adet kırmızı dolmalık biber
4 adet yeşil dolmalık biber
2 adet havuç
Tuz
Karabiber

Domates sosu için;

3 adet domates
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı bal
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay bardağı su
Karabiber
Tuz

Biftekleri 1 gece önceden süt, zeytinyağ, karabiber ve tuzla marine edin. Buzdolabında dinlendirin. 
İç harcı için; havuçları ve biberleri jülyen şekilde doğrayın. Tavaya biraz sıvı yağ koyup üzerine havuçları ekleyip kavurun. Biraz yumuşadıktan sonra biberleri ekleyin. Biraz karabiber ve tuzda ekleyip sebzeler biraz yumuşadıktan sona altını kapatın.

Biftekleri kızartın, her bifteğin içine yeteri kadar sebzeli harçtan koyup biftekleri rulo yapıp kürdanla tutturun. 
Sosu içinde kabuğu soyulmuş domatesleri küp küp doğrayın. Salça, sarımsak, bal, karabiber, tuz, su ekleyip sosumuzu hazırlayın. 
Biftekleri fırın kabına dizip üzerine domates sosunu dökün. 190 derece fırında 45 dakika pişirin. Afiyet olsun.