Nursel'in Evi'nden “Hamsili Pilav” tarifi

3 kg hamsi

3 su bardağı pirinç

3 adet kuru soğan 

3 yemek kaşığı dolmalık fıstık

3 yemek kaşığı kuş üzüm

5 su bardağı sıcak su

1 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı sıvı yağ

Karabiber, Kaya tuzu

*Pirinçlerinizi sıcak su ile ıslayın ve durulayın* Kuşüzümlerini sıcak suda şişmesi için bekletin* Bir tencerede ince kıydığınız soğanlari sıvıyağ-tereyağı ile sotelemeye başlayın,dolmalık fıstığı da ekleyip sotelemeye devam edin* Hafif pembeleşince pirinci ekleyip 2-3 dakika kadar kavurun*Kuş üzümünü de ekleyin, karıştırın daha sonra üzerine 5 bardak suyu ekleyip kapağını kapatın ve pirincin şişmesini bekleyin*Birkaç dakika sonra pirinç suyunu çekince kapağını açın, tuz ,karabiber ve ekleyip 1 kere karıştırın.* Yağladığınız Fırın kabınıza kılçıkları çıkartılmış, kuyrukları kesilmiş tuz ve karabiber eklediğimiz hamsileri muntazam bir şekilde dizin. Gümüş sırtları dışa gelecek şekilde sık ve birbirlerine yapışık dizmeniz ve özenli olmanız önemlidir * Pirincinizi balıklı fırın kabına boca edin ve iyice yayın.* Kalan hamsileri de gümüs sırtları dışa gelecek şekilde üzerine dizin ve her tarafını kapatın* Üzerinde zeytinyağ gezdirin ve daha onceden 170 derecede isitilmis firinda daha sonra 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pisirin.* Firindan cikarttiginiz zaman servis tabagina tersyuz ederek servis edin. 

 

Yemek kokusunun eksik olmayacağı Nursel Ergin’in yeni evinde dekorasyondan güzellik sırlarına, ev ve bahçe bakımından uzman konuklara kadar eve ve kadınlara dair her şey ele alınacak. Ev dışındaki hayatı sunucunun gözünden ve tecrübesinden de paylaşacak olan “Nursel’in Evi”, günlük yaşam içeriğiyle de yeni sezonda farklı sürprizlerle ekranlarda olacak. Nursel Ergin, Türkiye’nin birçok yerinden özel lezzetleri ve tatları ekranları başındaki seyircilerle paylaşmaya devam edecek.