"Perde Pilavı" Tarifi

Tavuk etini düdüklü tencerede haşlayın ve didikleyin. Pirinç içine bir tatlı kaşığı tuz atın, sıcak suda bekletin. Perde pilavı için kelepçeli kalıp tercih edebilirsiniz. Ve o kalıbın içi margarinle kalın bir tabaka yağlayın. Kabukları soyulan bademleri tencerenin iç tarafına aralıklı olarak yapıştırın. Artan bademler ve dolmalık fıstıkları az sıvı yağda kavurun. Pirinç yıkandıktan sonra tencereye alınıp hafif kavurun. Kuşüzümü, Tuzu, karabiberi ekleyip tavuk suyu koyun ve pilav suyunu çekene kadar pişirin. Piştikten sonra üzerine didiklenmiş tavuk etlerini serpin ve dinlenmesini bekleyin. 
Hamuru için yumurta, yoğurt, kabartma tozu , tuz ve aldığı kadar unu yoğurun, dinlendirin. Hamuru açın margarinle yağlanmış tencereye yerleştirin. Dinlenen pilavı hamurla kaplanan tencereye koyun. Üzerini hamurla kapatın ve bıçakla üzerine ince kesikler atın. 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirin. Afiyet olsun.

Yemek kokusunun eksik olmayacağı Nursel Ergin’in yeni evinde dekorasyondan güzellik sırlarına, ev ve bahçe bakımından uzman konuklara kadar eve ve kadınlara dair her şey ele alınacak. Ev dışındaki hayatı sunucunun gözünden ve tecrübesinden de paylaşacak olan “Nursel’in Evi”, günlük yaşam içeriğiyle de yeni sezonda farklı sürprizlerle ekranlarda olacak. Nursel Ergin, Türkiye’nin birçok yerinden özel lezzetleri ve tatları ekranları başındaki seyircilerle paylaşmaya devam edecek.