Nursel'in Evi'nden 'Kestaneli Pilav' Tarifi

Nursel Ergin , konuklarıyla birlikte Kestaneli Pilav yaptı.

3 su bardağı pirinç

1 kg kestane

2 adet kuru soğan

2 adet havuç

1 çay bardağı kuş üzüm

Yarım esmer küp şeker

3 yemek kaşığı sıvı yağ

TuzKarabiber


Kestanelerin ızgarada pişirin kabuklarını soyun. Soğanları yemeklik doğrayın. Havuçları küp küp doğrayın. Tencereye sıvıyağ ekleyin, soğanları ve havuçları ilave edip kavurun. Kestaneleri , kuş üzümü, kesmeşeker, tuz, karabiber ilave edin, birkaç dakika kavurun ve kenara alın. Tencerede 1-2 kaşık harçtan ayırın. Yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri de ekleyip kavurun. Ayrı bir tencerenin dibine harcımızı koyup üzerine pirinçli karışımı ekleyip üstünü geçecek kadar su ilave edin ve pişirin. Su kaynayınca altını kisin 20 dk daha pişirin. Pilav hazır olduğunda demlenmesi için kenara alın ve sunum tabağına ters çevirerek sıcak servis edin. 

Yemek kokusunun eksik olmayacağı Nursel Ergin’in yeni evinde dekorasyondan güzellik sırlarına, ev ve bahçe bakımından uzman konuklara kadar eve ve kadınlara dair her şey ele alınacak. Ev dışındaki hayatı sunucunun gözünden ve tecrübesinden de paylaşacak olan “Nursel’in Evi”, günlük yaşam içeriğiyle de yeni sezonda farklı sürprizlerle ekranlarda olacak. Nursel Ergin, Türkiye’nin birçok yerinden özel lezzetleri ve tatları ekranları başındaki seyircilerle paylaşmaya devam edecek.