Kestaneli Pilav

Nursel Ergin , konuklarıyla birlikte Kestaneli Pilav yaptı.

3 su bardağı pirinç

1 kg kestane

2 adet kuru soğan

2 adet havuç

1 çay bardağı kuş üzüm

Yarım esmer küp şeker

3 yemek kaşığı sıvı yağ

TuzKarabiber


Kestanelerin ızgarada pişirin kabuklarını soyun. Soğanları yemeklik doğrayın. Havuçları küp küp doğrayın. Tencereye sıvıyağ ekleyin, soğanları ve havuçları ilave edip kavurun. Kestaneleri , kuş üzümü, kesmeşeker, tuz, karabiber ilave edin, birkaç dakika kavurun ve kenara alın. Tencerede 1-2 kaşık harçtan ayırın. Yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri de ekleyip kavurun. Ayrı bir tencerenin dibine harcımızı koyup üzerine pirinçli karışımı ekleyip üstünü geçecek kadar su ilave edin ve pişirin. Su kaynayınca altını kisin 20 dk daha pişirin. Pilav hazır olduğunda demlenmesi için kenara alın ve sunum tabağına ters çevirerek sıcak servis edin.