Nursel'in Evi'nden 'Pancar Turşusu' Tarifi

Bol suda yıkadığınız pancarların kabuklarını ince ince soyun. Sarımsakları bütün olarak ayıklayın.

Derin bir tencereye aldığınız pancarların üzerini geçecek kadar içme suyu ekleyin (turşu yapımında kullanacağınız su da bu olacak). Önce yüksek ardından kısık ateşte 5-10 dakika kadar haşlayın.


Dirilikleri hafif giden kısa süre haşlanan pancarları bir kevgir yardımıyla ayrı bir yere alın.
1 bardak haşlama suyundan , 2 bardak soğuk su, ezdiğiniz sarımsakları ve üzüm sirkesini , şeker, tuz, ekleyip karıştırın. Kenara ayırdığınız haşlanmış pancarları, küp küp dilimleyin. Hepsini karıştırın. 

Malzemeler

4 adet kırmızı pancar

Yarım bardak sirke

3 yemek kaşığı toz şeker

1 baş sarımsak Tuz