Nursel'in Evi'nden 'Tava Mantısı' Tarifi

Nursel Ergin ikinci konuğu Akgün Koçali ile “Kabaklı İslim Kebabı” ve “Tava Mantısı” yaptı.

Hamuru için;
4 su bardağı un
1 yumurta
Bir tutam tuz
Aldığı kadar su
İç Harcı için;
500 gr dana kıyma
1 adet kuru soğan
Karabiber
Tuz
Sosu için;
2 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için;
Sarımsaklı yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı 
1 yemek kaşığı biber salçası
Un derin bir kaba alınır üzerine tuz ve yumurta ilave edilip,  azar azar su ilavesiyle sert bir hamur yoğurulur. Hamurun üzeri kapatılıp dinlenmeye bırakılır. Bu arada içi hazırlanır. Kıyma ince doğranmış soğan ve baharatlar ile karıştırılıp kenara alınır. Mantı hamuru açılır ve uzunlamasına şeritler kesilir. Her şeridin üstüne bir parmak boşluk bırakarak iç harçları koyun ve bıraktığınız boşluklardan çimdik atarak kapatın ve kesin. Mantıları yağlanmış fırın tepsisine dizin, 170 derece ısıtılmış fırında 15 - 20 dk pişirilir. Ardından sıvıyağ ile salçalı su tepsinin üzerinde gezdirilir ve Ve tekrar  fırına verilir. Suyu çekene kadar pişirilir. Sunum tabağına aldığınız mantıların üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı biber salçası gezdirin. Afiyet olsun.

 

Yemek kokusunun eksik olmayacağı Nursel Ergin’in yeni evinde dekorasyondan güzellik sırlarına, ev ve bahçe bakımından uzman konuklara kadar eve ve kadınlara dair her şey ele alınacak. Ev dışındaki hayatı sunucunun gözünden ve tecrübesinden de paylaşacak olan “Nursel’in Evi”, günlük yaşam içeriğiyle de yeni sezonda farklı sürprizlerle ekranlarda olacak. Nursel Ergin, Türkiye’nin birçok yerinden özel lezzetleri ve tatları ekranları başındaki seyircilerle paylaşmaya devam edecek.