Nursel'in Evi'nden 'Kabaklı İslim Kebabı' Tarifi

Nursel Ergin ikinci konuğu Akgün Koçali ile “Kabaklı İslim Kebabı” ve “Tava Mantısı” yaptı

5 adet kabak

Köftesi için;

300 gr dana kıyma
1 adet kuru soğan
4 yemek kaşığı Galata unu
1 yumurta
Bir tutam maydanoz 
Pulbiber
Karabiber
Tuz

Sosu için;

2 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı sıvıyağ

Üzeri için;

3 adet sivri biber
2 adet domates

Köftesi için; yoğurma kabına rendelediğiniz soğanı, kıyma, yumurta, Galata unu, incecik doğradığımız maydanoz, pulbiber, karabiber ve tuz ekleyin, iyice yoğurun. Dinlendirin ve ardından köfteleri kızartın. 
Kabakları yıkayın ve uzunlamasına dilimleyin. Yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye hafif yağladığımız kabakları koyup pişirin(kızartabilirsiniz biz az yağlı olsun diye fırında pişirdik)
her kabağın ortasına birer parça köfte koyup  kapatıyoruz. Kabakların üzerine kürdanla domates ve yeşil biber koyduktan sonra salça, yağ ve sudan oluşan sosumuzu üzerine gezdirin ve 180 derecelik fırında  nar gibi kızarıncaya dek ( yaklaşık 15-20 dk) pişiriyoruz. Afiyet olsun


 

Yemek kokusunun eksik olmayacağı Nursel Ergin’in yeni evinde dekorasyondan güzellik sırlarına, ev ve bahçe bakımından uzman konuklara kadar eve ve kadınlara dair her şey ele alınacak. Ev dışındaki hayatı sunucunun gözünden ve tecrübesinden de paylaşacak olan “Nursel’in Evi”, günlük yaşam içeriğiyle de yeni sezonda farklı sürprizlerle ekranlarda olacak. Nursel Ergin, Türkiye’nin birçok yerinden özel lezzetleri ve tatları ekranları başındaki seyircilerle paylaşmaya devam edecek.