Nursel'in Evi'nden “Beğendi Yatağında Rulo Köfte” tarifi!

Beğendili Rulo Köfte Yapımı Malzemeler
Beğendisi için; 7 adet patlıcan2 yemek kaşığı tereyağı2 yemek kaşığı un2 su bardağı süt1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniriBir tutam tuz
Köftesi için;
1 kg az yağlı dana kıyma1 adet kuru soğanBir tutam maydanoz2 yumurta3 yemek kaşığı galeta unu1 adet haşlanmış havuç1 adet haşlanmış patates1 su bardağı haşlanmış bezelyeKarabiberTuz1 yemek kaşığı domates salçası1 çay bardağı sıcak su
Kıymayı, 1 tam yumurta diğer yumurtanın akını bir kaba alın üzerine soğanı rendeleyin,maydanoz, tuz, karabiber ,galeta ununu ekleyin, iyice yoğurun. Köfteyi tepsiye yayın. Üzerine küp küp doğranmış haşlanmış bezelye, patates ve havuçları koyun ve rulo yapın. 5 dk buzdolabında bekletin. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsinize rulo köftesini koyun yumurta sarısı sürün. Sıcak su ile sulandırdığınız domates salçanızı köftenin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirin. Beğendisi için; patlıcanları közleyin, ince ince kıyın. Tencereye tereyağını alıp, erittikten sonra unu ilave ederek kavurun.. Kavrulmuş un kokusu gelince soğuk sütü yavaşça ekleyip kısık ateşte pişirin, közlenmiş patlıcanları ilave edip tahta kaşıkla macun gibi olana dek karıştırıyoruz.. Rendelenmiş kaşar peyniri ve tuzu ekleyip bir taşım kaynatın. (kıvam püre kıvamında değilse sütle yumuşatın)servis tabağına beğendiyi üzerine de rulo köfteyi koyun. Afiyet olsun

Yemek kokusunun eksik olmayacağı Nursel Ergin’in yeni evinde dekorasyondan güzellik sırlarına, ev ve bahçe bakımından uzman konuklara kadar eve ve kadınlara dair her şey ele alınacak. Ev dışındaki hayatı sunucunun gözünden ve tecrübesinden de paylaşacak olan “Nursel’in Evi”, günlük yaşam içeriğiyle de yeni sezonda farklı sürprizlerle ekranlarda olacak. Nursel Ergin, Türkiye’nin birçok yerinden özel lezzetleri ve tatları ekranları başındaki seyircilerle paylaşmaya devam edecek.