1 dakikada “Kurşun Aşı” tarifi!

Nursel Ergin, ilk konuğu Pilates Eğitmeni Açelya Karaca ile bahçede pilates yaparak pilates matı ve topunun nasıl kullanıldığını anlattı. İkinci konuğu Gönül Kırkpınar ile “Yağ Mantısı”, “Kurşun Aşı” ve “Padişah Tatlısı” yaptı.

 

Malzemeler;

1,5 su bardağı haşlanmış nohut
2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz

Köftesi için;

2 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı sıcak su
Yarım su bardağı un
1 yumurta
1 yemek kaşığı domates salçası?
1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;
2 yemek kaşığı tereyağı
Kuru nane

Köftesi için; Bulgur ve irmiği 1,5 su bardağı sıcak su ve tuz ile ıslatın, karıştırın. 
Şişen bulgura, yumurta, un, domates salçası ilave edip iyice yoğurun. Misket şeklinde köfteler yapıp yuvarlayın.

Tencerede kıyılmış soğanı yarım çay bardağı sıvı yağda kavrun. Üzerine domates-biber salçası ve sıcak su koyup pişirin. İçine sırasıyla yaptığınız köfteleri ,haşlanmış nohut ve yeşil mercimeği ekleyip tuzda ilave edin. 
Başka tavada 2 yemek kaşığı tereyağ ve nane ile yaptığınız sosu çorbanın üzerine dökün. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun. 


 

Yemek kokusunun eksik olmayacağı Nursel Ergin’in yeni evinde dekorasyondan güzellik sırlarına, ev ve bahçe bakımından uzman konuklara kadar eve ve kadınlara dair her şey ele alınacak. Ev dışındaki hayatı sunucunun gözünden ve tecrübesinden de paylaşacak olan “Nursel’in Evi”, günlük yaşam içeriğiyle de yeni sezonda farklı sürprizlerle ekranlarda olacak. Nursel Ergin, Türkiye’nin birçok yerinden özel lezzetleri ve tatları ekranları başındaki seyircilerle paylaşmaya devam edecek.