Damat Paçası

DAMAT PAÇASI

1 kg tavuk eti
4 adet yufka
150 gr tereyağı
Karabiber
Tuz

Beşamel Sosu için;

3 su bardağı tavuk suyu
3 yemek kaşığı un
2,5 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 adet yumurta
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sirke
Tuz

Üzeri için; 
2 yemek kaşığı tereyağı
Pulbiber

Düdüklü tencereye tavuk etlerini ve su ekleyip 20-25 dk pişirin. 
Genişçe bir tepsiyi tereyağı ile yağlayın. 1 adet yufkayı tepsiye serin ve üzerine erittiğimiz tereyağından sürün. Yufkanın tepsinin dışında kalan kısımlarını koparın ve diğer yufkalarıda parçalayarak tepsiye yerleştirin. Yufkaların aralarını ve üzerini tekrar yağlayın ve 180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. 
Haşlanmış tavukları didikleyin, üzerine tuz ve karabiber ekleyip harmanlayın. 
Beşamel sos için; derin bir tencereye süzme yoğurt , yumurta, sirke ekleyip çırpın sonra un koyup karıştırmaya devam edin. Tavuk suyuna sarımsağı ezerek ilave edin ve ılıştırarak sosa ekleyin kısık ateşte pişirin. 
Fırından çıkan yufkaları tavuk suyu ile ıslatın. Üzerine didiklediğiniz tavukları dağıtın. En son beşamel sosu da gezdirin, sıcak fırına tekrar verip üstü kızarana kadar pişirin. 
Fırından çıkan tepsinin üzerine Tereyağlı, tuz biberli karışımdan gezdirip servis yapabilirsiniz.