Nursel'in Evi'nden "Haşhaşlı Çörek" tarifi!

HAŞHAŞLI ÇÖREK

Hamuru için;
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket toz maya
2 yemek kaşığı şeker
1 yumurta
2 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

İç harcı için;

500 gr haşhaş ezmesi
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
1 su bardağı sıvı yağ

Derin bir kaseye ılık süt, ılık su, toz maya, sıvıyağ, şeker, yumurta, tuz ve aldığı kadar un ekleyip iyice yoğurun. Üstünü kapatın ve dinlenmeye bırakın. 
Hamurun mayası geldikten sonra hamuru 4 eşit parçaya bölün. 
Hamurları sıvı yağ ile elinizle biraz genişletin. Haşhaşı ve dövülmüş cevizi içini de üzerine yayın. Hamuru rulo yapın, dilediğiniz boyda keserek tepsiye aralıklarla dizin. 
Bütün parçalara aynı işlemi uygulayın. 
Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirin. 

 

Yemek kokusunun eksik olmayacağı Nursel Ergin’in yeni evinde dekorasyondan güzellik sırlarına, ev ve bahçe bakımından uzman konuklara kadar eve ve kadınlara dair her şey ele alınacak. Ev dışındaki hayatı sunucunun gözünden ve tecrübesinden de paylaşacak olan “Nursel’in Evi”, günlük yaşam içeriğiyle de yeni sezonda farklı sürprizlerle ekranlarda olacak. Nursel Ergin, Türkiye’nin birçok yerinden özel lezzetleri ve tatları ekranları başındaki seyircilerle paylaşmaya devam edecek.