44 saniyede Kuru Patlıcanlı Et Kapama

Nursel'in Evi'nde Denizli lezzetlerinden olan "Kuru Patlıcanlı Et Kapama" tarifi 44 saniyede verildi. 

1 kg kemikli et

2 su bardağı kuru patlıcan

4 adet kırmızı biber

250 gr arpacık soğan

1 yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı domates salçası

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 yemek kaşığı tereyağı

Pulbiber

Karabiber

Tuz

Kuru patlıcanları kaynar suda acı suyu çıkana kadar kaynatın. Patlıcanlar yumuşayınca süzün.

Etleri ısınmış tencerede mühürleyip suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Sıvı yağ, arpacık soğan, biber ve domates salçası , 1 kahve fincanı sıcak su ekleyip özleştirin. Patlıcanları ve yeterince su ekleyin pişirin. Güveç kabına tereyağ sürün. Et yemeğini dökün. Baharatları ve kuru kırmızı biberi ilave edip kapağını kapatıp önceden ısıttığımız 200 derece fırında pişirin. Afiyet olsun.