Yüksük Çorbası

Nursel Ergin, Kurban Bayramı’nın ikinci günü Darülaceze’yi ziyaret etti. Aynı zamanda, konuğu Ümmiye Koçak ile “Zeytinyağlı Dolma”, “Yüksük Çorbası” ve “Cevizli Pekmezli Helva” yaptı

 Hamuru için;


3 su bardağı un 
1 adet yumurta
Bir tutam tuz
Aldığı kadar su

İç Harcı için;

250 gr dana kıyma
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
Birkaç dal maydanoz
Kimyon
Pulbiber
Karabiber
Nane
Tuz

Çorbası için;

1,5 su bardağı haşlanmış nohut
2 yemek kaşığı domates salçası
Nane
Karabiber

Bir karıştırma kabında kıyma, ince ince doğradığınız soğanı, maydanozu , salçayı , pulbiber, kimyon, tuz, nane ve karabiberi bir güzel yoğurup harcını hazırlayın. 
Ayrı bir kaba un ve tuzu alıp eleyin ortasını havuz gibi açın içine yumurta ve suyu ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun ve bir süre dinlendirin. Dinlendirdiğiniz hamurdan bezeler alın mantı hamuru  şeklinde açın , açtığınız hamurdan baş parmağının ucu kalınlığında kareler kesin. Kare hamurların ortasına daha önce hazırladığınız harçtan koyup çapraz bir şekilde üçgen gibi kapatın. Diğer iki ucu serçe parmağınız etrafında birleştirip yüzük biçiminde kapatın. 
Büyük ve genişçe bir tencerede sıvıyağ da salçayı kavurun ve su ekleyin. Kaynayan suyun içerisine nohutları ve hazırladığınız hamurları içine ilave edin. Hamurlar pişinceye kadar pişirin. 
bir tavada tereyağını eritip naneyi kızdırıp kaynayan çorbaya dökün. Yüksük çorbası servise hazır.