Zeytinyağlı Karışık Dolma

Nursel Ergin, Kurban Bayramı’nın ikinci günü Darülaceze’yi ziyaret etti. Aynı zamanda, konuğu Ümmiye Koçak ile “Zeytinyağlı Dolma”, “Yüksük Çorbası” ve “Cevizli Pekmezli Helva” yaptı

Yarım dizi kuru patlıcan
Yarım dizi kuru biber
500 gr asma yaprağı

İç Harcı için;

1,5 su bardağı pirinç
1 su bardağı bulgur
2 adet kuru soğan
2 adet domates
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Karabiber,pulbiber, kimyon, nane, tuz

Suyu için;

1 yemek kaşığı biber salçası
Nane
Tuz

Kuru patlıcan ve biberleri ayrı sularda haşlayın, rengi değişip yumuşayınca süzüp soğuk sudan geçirin. 
Karıştırma kabına, yemeklik doğradığımız soğanları , incecik doğradığımız maydanozu, iyice yıkadığımız pirinci, bulguru, salçaları, küçük küçük doğranmış domatesleri, karabiber, pulbiber, kimyon, tuz, nane ve sıvıyağ ekleyin ve iyice karıştırın.

Patlıcan ve biberleri iç harçla doldurun ve tencereye dizin. Dikkat edilmesi gereken şu: harcı dolmaların üzerinde birer parmak boşluk kalacak şekilde, ağızlarını kapatarak dik bir şekilde sıkı sıkı diziyoruz. 
İlk önce salamura yapraklar 2-3 dakika sıcak suda bekletin, yıkayın ve süzgece alın.
Yaprakların büyüklüğüne göre hazırlanan harçtan bir kaşık yardımıyla alın, yaprakların üzerine koyun. Asma yaprağının damarlı kısmı yukarı bakacak şekilde, eni geniş olan tarafına, gerekli miktarda iç harcı uzunlamasına yerleştirin, karşılıklı kenarları içeri katlayarak kapatın ve rulo halinde sıkı bir şeklinde sararak yuvarlayın. Pişerken açılmaması için uç kısmı altta kalacak biçimde tencereye koyun. 
İç harcını hazırladığımız kaba biber salçası, zeytinyağı, nane, tuz ve sıcak su ekleyip karıştırın ve bu suyu dolmaların üzerine dökün. Dolmaların üzerine tabak koyun ve tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pirinçler yumuşayana pişirin.