Su Böreği

Nursel Ergin, Kurban Bayramı’nın ilk günü Göztepe Semiha Şakir Çocuk Yuvası’nı ziyaret ediyor ve çocuklarla bayramlaşıyor. Aynı zamanda, konuğu Yıldız Çam ile “Su Böreği”,“Baklava” ve “Et Kavurma” yaptı.  

Hamuru için;


5 adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı su
Tuz
Aldığı kadar un

İç harcı için;

750 gr beyaz peynir
Bir tutam maydanoz

Hamurları yağlamak için;

4 yemek kaşığı tereyağı

Yumurtalara suyu ve tereyağını ekledikten sonra karıştırırız. Karışınca unu ve tuzu ilave ederek sıkı bir hamur yoğururuz. Bu hamurdan yumurtadan biraz büyük bezeler yaparız.12 tane beze çıkar. Bezelerin üzerini hafif nemli bir tülbentle örter, Yarım saat dinlendiririz. Diğer tarafta rendelemiş olduğumuz peyniri ve ince kıydığımız maydanozu birbiriyle harmanlarız. 
Başka bir tavaya yağı koyar eritiriz. Yağ ve iç harcı hazır olur. Dinlenmiş olan bezeleri un yardımıyla açarız. 
4 tanesini açınca genişçe bir tencerede kaynamakta olan suyun içerisine öncelikle tuz atarız. Tuz olmazsa yufka parçalanır. Sudan çıkmaz. Sonra açtığımız yufkaları iki elimizle tutarak yavaşça suyun içine serer gibi bırakırız. Tahta kaşıkla kenarlardan yufkanın üzerine su atarız ki yufka birbirine yapışmasın. Islanan yufkayı hemen yanımızda bulunan soğuk su dolu kabın içine alırız. Sonra elimizle fazla suyunu sızdırarak yağlamış olduğumuz tepsiye buruşuk bir şekilde yerleştiririz. Soğuk su ılıklaşacağından 3 yufkada bir suyu değiştiririz. Soğuk olmalı. 4. yufkaya da aynı işlemi uyguladıktan sonra arasına peynirli karışımdan yayar, üzerine tereyağını gezdiririz. Her 4 yufkada aynı işlemi yaparız . Tereyağını da bu işlemleri yapmak için göz kararı 3’e böleriz. En üst kısmada 4 yufkayı aynı şekilde serdikten sonra üzerini tereyağıyla yağlarız. Pişerken kabarmaması için pişirmeden önce dilim dilim keseriz. 180 derece fırında yaklaşık 40 dk pişiriniz.