Et Kavurması

Nursel Ergin, Kurban Bayramı’nın ilk günü Göztepe Semiha Şakir Çocuk Yuvası’nı ziyaret ediyor ve çocuklarla bayramlaşıyor. Aynı zamanda, konuğu Yıldız Çam ile “Su Böreği”, “Baklava” ve “Et Kavurma” yaptı.  

2 kg kuşbaşı 
250 gr iç yağ
Tuz

Öncelikler tencere ısıtılır ve ısınan tencereye iç yağı koyulur yağ eridikten sonra dibine çöken minik et  parçalarını bir süzgeç yardımıyla süzüyoruz ya da alıyoruz. 
Daha sonra sıcak iç yağının içerisine küçük küçük doğranan etleri ilave ediyoruz ve iyice karıştırıyoruz. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Arasıra karıştırıp kontrol ediyoruz. Et pişince tuzu ilave edip, sıcak olarak servise hazırlayın. Afiyet olsun.