Erişteli Süt Kebap Kavurması

Nursel'in Evi'nde "Erişteli Süt Kebap Kavurması" tarifi ile izleyenlere lezzet dolu dakikalar yaşatıldı.

500 gr kuzu kuşbaşı

4 adet kuru soğan

1 su bardağı süt

TuzKarabiber

Eriştesi için;

2 su bardağı erişte

1 yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı tereyağı

Sıvı yağKarabiber

Tuz

Erişteyi makarna gibi tuzlu suda haşlayıp süzün. Tereyağı ve sıvıyağı eritip domates ve biber salçalarını kavurun. Erişteleri ekleyin harmanlayın. Tuz, karabiber ekleyin. Demlenmeye bırakın. Etleri kaynar suyunu çekene kadar pişirin. Soğanları soyup piyaz doğrayın birlikte soteleyin. Üzerine sıcak sütü döküp tencerenin kapağını kapatın ve etler yumuşayana kadar pişirin. Et suyunu çekince ocaktan alın. Tuz, karabiber ekleyip karıştırın. Servis tabağına erişteyi alıp ortasına eti ilave edin. Doğranmış taze soğanlarla süsleyip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.