Kara Kabak Biberlisi

Nursel'in Evi'nde Erzincan yemeklerinden "Kara Kabak Biberlisi" tarifi verildi.

1 orta boy kara kabak

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1,5 su bardağı sıcak su

İç Harcı için;

350 gr dana kıyma

2 adet kuru soğan

2 çay bardağı ince bulgur

1 çay bardağı pirinç

1 yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı sıvı yağ

Yarım demet maydanoz

Toz kırmızı biber

Pulbiber

KarabiberTuz

Sunumu için;

Süzme yoğurt

2 yemek kaşığı tereyağı

Kırmızı toz biber
Öncelikle kara kabağın kabuklarını soyalım. Uzunlamasına kesip ince dilimleyip 3 parmak kalınlığında keselim. Dilimlenen kabakların araları bıçak yardımıyla sonuna kadar gelmeyecek şekilde kesilip açılır. Üzerine tuz serperek yumuşamasını bekleyelim.


İç Harcı için; Rendelenmiş soğan, kıyma, ince bulgur, pirinç, biber salçası, domates salçası, sıvıyağ, maydanoz ve baharatlarımızı ekleyip yoğuralım. Bu harç yumuşayan kara kabakların aralarına doldurulur. Kabaklar ağızları yukarıya denk gelicek şekilde sık olarak tencereye dizilir. Kısık ateşte pişirin. Sunum yaparken kabakların üzerine önce yoğurt daha sonra tereyağında kızdırdığımız toz kırmızı biber gezdirip servis edebilirsiniz.