Pirinçli Börek tarifi

Pirinçli Börek Yapımı; Hamuru için;2 çay bardağı yoğurt2 yemek kaşığı sirke1 yumurta1 çay kaşığı karbonatAldığı kadar un
İç harcı için;
150 gr dana kıyma1 adet kuru soğanYarım su bardağı pirinçKarabiberTuz
Kızartmak için;
1,5 su bardağı sıvı yağ
İç harcı için; Kıymaya tuz, rendelenmiş soğan , haşlanmış pirinç ve karabiber ekleyip yoğurun. Hamuru için; yoğurt, sirke, yumurta, aldığı kadar un , karbonat kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurulur. . Üzerini kapatıp 5 dk dinlendirin. Hamurdan küçük bezeler koparın. Her bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açıp ortasına pirinçli iç harçtan koyup yarım ay şeklinde kapatın. Börekler kızgın yağda altın rengi alana kadar kızartılır. Afiyet olsun.

Yemek kokusunun eksik olmayacağı Nursel Ergin’in yeni evinde dekorasyondan güzellik sırlarına, ev ve bahçe bakımından uzman konuklara kadar eve ve kadınlara dair her şey ele alınıyor. Programda her gün Nursel’in Takvimi ile günün yemekleri, ismi, videosu ve fotoğrafı paylaşılıyor.