Muhallebili Kadayıf

Nursel Ergin, Ramazan Bayramı’nın son günü, güne nefes terapisti Özden Kaftan Thomas ile merhaba dedi Doğru nefes almanın önemi; doğru nefes ile fiziksel ve zihinsel olarak hayatımızda neler değişiyor konularını konuğu ile tüm izleyicilerine gösterdi Nursel Ergin, ikinci konuğu Rengin İyigün ile teraryum yapımını öğreniyor. Nursel Ergin aynı zamanda “Ev Yapımı Lahmacun” ve  Muhallebili Kadayıf” yaptı

Tarif:

500 gr çiğ kadayıf
2 yemek kaşığı tereyağı

Muhallebisi için;
2 su bardağı süt
1 yumurta
2 yemek kaşığı nişasta
2 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı

Üzeri için; toz Antep fıstığı

Şerbeti için;

2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu

Şerbeti için; su ve şekeri kaynatın, fokurdamaya başlayınca bir kaç damla limon suyu ekleyin 5 dk kısık ateşte kaynatın. Ocağı kapatın, soğutun.

Muhallebisi için; derin bir tencereye süt, şeker, nişasta, toz şeker, vanilya ve yumurtayı iyice çırparak pişirin ve tereyağını ekleyin kapatın.

Tereyağını eritin. Ilıyan yağı büyük ve derin bir kabın içerisine aldığınız kadayıfın üzerine dökün.Kadayıfı yağla karıştırırken kopararak küçük parçalara ayırın. Yağladığınız kadayıfları muffin kalıplarına elinizle bastırarak yerleştirin.
Muhallebiyi kaşık yardımıyla üzerine dökerek yayın, ve tekrar kadayıfla bu sefer kapatın. 180 fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardığınız kadayıfın üzerine soğuk şerbeti dökün.Ilık veya sıcak halde servis yapın. Sunum tabaklarına alırken ters çevirin , toz Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.