Mengen Pilavı

Tabiatın kalbi, aşçılar diyarı, turizm cenneti Bolu'nun dillere destan lezzetlerinden mengen pilavının yapımını Mükerrem Karataş gösterdi.

Malzemeler;

700 gr satır arası kuzu eti

3 su bardağı pirinç

250 gr mantar  

Yarım demet dereotu

Yarım su bardağı ceviz içi 

Birkaç damla limon suyu

2 yemek kaşığı sıvıyağ 

1 tatlı kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı toz şeker

 Tuz 

Karabiber 

Kekik

 

Pirinci ıslatalım.Tenceremizi ısıtalım etlerimizi mühürleyelim. Suyunu salıp çekince sıvıyağ ve yemeklik doğradığınız soğanları ekleyip kavurmaya devam edin. 1 su bardağı su ekleyip pişirmeye devam edin. Mantarları ve yemeklik doğranan domatesleri  ilave edip kavurun. Ayrı bir tencerede tereyağını eritip süzdüğünüz pirinçleri ilave edip kavurun. Üzerine et sote, karabiber, tuz, kekik , limon