Tabiatın kalbi, aşçılar diyarı, turizm cenneti Bolu'nun dillere destan lezzetlerinden mengen pilavının yapımını Mükerrem Karataş gösterdi.
Malzemeler;
700 gr satır arası kuzu eti
3 su bardağı pirinç
250 gr mantar
Yarım demet dereotu
Yarım su bardağı ceviz içi
Birkaç damla limon suyu
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
Karabiber
Kekik
Pirinci ıslatalım.Tenceremizi ısıtalım etlerimizi mühürleyelim. Suyunu salıp çekince sıvıyağ ve yemeklik doğradığınız soğanları ekleyip kavurmaya devam edin. 1 su bardağı su ekleyip pişirmeye devam edin. Mantarları ve yemeklik doğranan domatesleri ilave edip kavurun. Ayrı bir tencerede tereyağını eritip süzdüğünüz pirinçleri ilave edip kavurun. Üzerine et sote, karabiber, tuz, kekik , limon