Kıymalı Siron

Nursel'in Evi'nde Giresun'un özgün lezzetlerinden "Kıymalı Siron" tarifi verildi.


750 gr un
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su


Üzeri için; 
500 gr dana kıyma
2 adet kuru soğan
300 gr süzme yoğurt
2 su bardağı et suyu
2 yemek kaşığı tereyağı
Pulbiber
Karabiber
Tuz
Sıvı yağ


HAZIRLANIŞI
Un, su ve tuz ile kulak memesi kıvamındaki hamur yoğurulur. Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınır. Yemek tabağından biraz büyük açılır. Sacda ya da tavada çevrilerek pişirilir. Pişirme sırasında sık sık çevirmeniz gerekir. Rulo şeklinde sarılır ve 2 parmak kalınlığında kesilerek kenarları olan bir tepsiye sıkı sıkı dizilir. Sıkı dizmeniz kıvrımlarını kaybetmemesi için önemlidir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Dana kıyma tavaya alınıp sıvıyağ eklenip kavrulur. Yemeklik doğranan soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Karabiber, pulbiber, tuz ekleyin.
Fırından çıkardığımız sironları ıslatmak için ılık et suyu ıslatalım. Sonra sırasıyla su ile açılan süzme yoğurt, kıymalı harç ve en üste tereyağlı pulbiberli sos gezdirilerek sunuma alınır. Afiyet olsun.