Kavunlu Baklava

Nursel'in Evi'nde tatlılardan "Kavunlu Baklava" tarifi verildi.

 

Kavunlu Baklava Tarifi İçin;


1 paket baklavalık yufka

3 dilim kavun

200 gr sade yağ

Şerbeti için;

1 litre su

750 gr bal

Kavunları ince dilimler halinde kesip kurulayın. Baklava yufkalarını tepsi boyutunda kesin. Fırın tepsinize 4 kat baklavalık yufkayı üst üste dizin . Her kata fırça ile su sürün. Kuruttuğunuz kavun dilimlerini 6 kat hamurun üzerine boşluk kalmayacak şekilde özenle yerleştiriniz. Geri kalan 4 kat yufkayı da aralarına su sürerek dizin. Tekrar kavunları dizin. Kalan 2 yufka ile kapatıp eşit dilimler halinde kesin. Ardından erittiğiniz sadeyağı tüm yüzeye bolca sürünüz. 180 C’lık fırınınızda baklavanız altın renge dönüşene dek kızartınız. Şerbeti için; Bal ve suyu karıştırarak homojen bir şurup elde edene kadar pişirin. Fırından çıkardığınız tepsiniz oda ısısında geldikten sonra şerbeti döküp servis ediniz.