Kabaklama Tarifi

500 gr kuzu kuşbaşı et

1 kg kış kabağı

1 adet kuru soğan

3 diş sarımsak

1 yemek domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 çay bardağı haşlanmış nohut

1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek

Yarım limon suyu


Üzeri için;2 yemek tereyağı

Kuru nane

Düdüklü tenceremize etlerimizi ve yeterince su ekleyip pişirmeye bırakın. Önce; yağımızı tencerede kızdırıyoruz.Kızan yağımıza yemeklik doğranmış soğanımızı, sarımsağımızı ardından 1 kaşık domates salçamızı ve 1 tatlı kaşığı biber salçamızı ekliyoruz ve kavuruyoruz. Etlerimizi haşladığımız suyu ve etleri ekliyoruz. Kaynadıktan sonra İri iri doğradığımız kabaklarımızı koyup haşlıyoruz. Haşlanmış nohutları, haşlanmış mercimekleri , yarım limon suyu , tuz ekleyip bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Başka bir tavada tereyağımızı eritiyoruz ve içinde 1 tutam nanemizi çeviriyoruz, yemeğimize ekliyoruz. Kabaklar yumuşayana kadar bir kaç taşım kaynatıyoruz ve kabaklama yemeğimiz hazır . Afiyet olsun.