İmam Bayıldı

Malzemeler;

6 adet patlıcan
3 adet kuru soğan
6 adet domates
2 baş sarımsak
1 çay kaşığı toz şeker
Tuz
Zeytinyağ

Patlıcanları ikiye bölüp alacalı soyarak yarım saat kadar tuzlu suda bekletin. 
İç harcı için soğanları piyazlık doğrayın ve ovun, üzerine domatesleri rendeleyin. Sarımsakları 2-3 parça şeklinde dilimleyin ve ekleyin. Tuz ilave edin. İyice karıştırın. 
Tuzlu sudan çıkardığımız patlıcanları çapraz kesik atıp içlerine hazırladığımız harcı koyalım ve tencereye yerleştirelim. 
Rendelediğimiz domateslerin kabuklarını biraz su ile ovalarsak kırmızı su çıkacaktır salçalı su yerine tencereye ekleyin, şeker ilave edin. Biraz zeytinyağ gezdirin. Kısık ateşte pişin. Afiyet olsun.

 

Yemek kokusunun eksik olmayacağı Nursel Ergin’in yeni evinde dekorasyondan güzellik sırlarına, ev ve bahçe bakımından uzman konuklara kadar eve ve kadınlara dair her şey ele alınıyor. Programda her gün Nursel’in Takvimi ile günün yemekleri, ismi, videosu ve fotoğrafı paylaşılıyor.