Hamsili Pilav

3 kg hamsi

3 su bardağı pirinç

3 adet kuru soğan 

3 yemek kaşığı dolmalık fıstık

3 yemek kaşığı kuş üzüm

5 su bardağı sıcak su

1 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı sıvı yağ

Karabiber, Kaya tuzu

*Pirinçlerinizi sıcak su ile ıslayın ve durulayın* Kuşüzümlerini sıcak suda şişmesi için bekletin* Bir tencerede ince kıydığınız soğanlari sıvıyağ-tereyağı ile sotelemeye başlayın,dolmalık fıstığı da ekleyip sotelemeye devam edin* Hafif pembeleşince pirinci ekleyip 2-3 dakika kadar kavurun*Kuş üzümünü de ekleyin, karıştırın daha sonra üzerine 5 bardak suyu ekleyip kapağını kapatın ve pirincin şişmesini bekleyin*Birkaç dakika sonra pirinç suyunu çekince kapağını açın, tuz ,karabiber ve ekleyip 1 kere karıştırın.* Yağladığınız Fırın kabınıza kılçıkları çıkartılmış, kuyrukları kesilmiş tuz ve karabiber eklediğimiz hamsileri muntazam bir şekilde dizin. Gümüş sırtları dışa gelecek şekilde sık ve birbirlerine yapışık dizmeniz ve özenli olmanız önemlidir * Pirincinizi balıklı fırın kabına boca edin ve iyice yayın.* Kalan hamsileri de gümüs sırtları dışa gelecek şekilde üzerine dizin ve her tarafını kapatın* Üzerinde zeytinyağ gezdirin ve daha onceden 170 derecede isitilmis firinda daha sonra 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pisirin.* Firindan cikarttiginiz zaman servis tabagina tersyuz ederek servis edin.