Gören Beğendi Tarifi

Nursel Ergin, konuğu Tülay Karataş ile “Gören Beğendi” yaptı

Köftesi için;

2 adet kuru soğan
1 kg dana kıyma
Bir tutam maydanoz
1 yumurta
4 yemek kaşığı galeta unu
Pulbiber
Karabiber
Tuz

Ispanaklı Harcı için;

2 bağ ıspanak
2 adet kuru soğan
Pulbiber
Karabiber
Kimyon
Tuz
Sıvı yağ

Salçalı Suyu için;

2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
1,5 su bardağı sıcak su

Üzeri için;
Yumurta

Kıyma, galeta unu, 1 tane yumurta, yarım demet maydanoz, rendelediğimiz 2 tane kuru soğan ve her birinden birer çay kaşığı olacak şekilde tuz, kimyon, pul biber, ve karabiberi karıştırıp güzelce yoğurun.
Bir tavaya yarım çay bardağı zeytinyağını koyup içine yemeklik doğradığımız soğanları atarak güzelce kavurun. Daha sonra ıspanakları da doğrayıp tavaya atın. Baharatları ve tuzu da ilave edip ıspanaklar yumuşayana kadar pişirin.
Kıymalı harçtan büyük parçalar alıp elinizde yuvarlaklayın. Daha sonra ortalarına azcık bastırarak çanak görüntüsü verin. Hazırladığımız bu şekildeki köfteleri tepsiye dizin ve ıspanaklı harçtan ortalarına koyun.
İki yemek kaşığı domates salçamızı tavada sıvıyağ-tereyağ ve suyla güzelce açıp kavurun. Bu salçayı Köftelerin içine gelmeyecek şekilde tepsinin tabanına dökün. Tepsiyi önceden ısıttığımız 180 dereceye ayarlı fırına verip pişirin. Fırından çıkarınca(köfteler pişince) Gören Beğendilerin içine birer tane yumurta kırın. Fırını 150 dereceye düşürüp tepsiyi fırına verin. Yumurtalar pişince Gören Beğendiler servise hazır demektir.