Fincan Mantısı

Hamuru için;

2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı kuru maya
Bir tutam tuz
Aldığı kadar un

İçi için;

500 gr dana kıyma
3 adet kuru soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kırmızı Toz biber

Hamurları yağlamak için;

3 yemek kaşığı tereyağı

Sunumu için;

Sarımsaklı yoğurt
Tereyağı
Pulbiber

İç harcı için; geniş bir tavada yağı kızdırın, yemeklik doğradığınız soğanları kavurun. Kıymayı , karabiberi, tuz ve kırmızı toz biberi ekleyip kavurmaya devam edin. 
Hamuru için; ılık su, şeker, kuru maya, tuz ve aldığı kadar un yoğurulur. Hamur kabarana kadar dinlendirilir. Hamurdan 7 tane beze alınır, 7 bezenin her katına eritilmiş tereyağı sürerek üstüste konur. Hepsini birden un serperek oklava yardımıyla büyütün. Yağladığımız hamuru büzüştüre büzüştüre tepsiye yerleştirin. Üzerine iç harcı dökün. Diğer hamurlara aynı işlemi yapın. İç harcın üzerini diğer hamur ile kapatın. hamurun ortasından başlayarak kahve fincanı ile bütün hamuru kesin. Üzerine tereyağı sürün önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin( imkanınız varsa toprak fırında pişirin)

Sunum tabağına aldığınız fincan mantılarını sarımsaklı yoğurt ve üzerine tereyağlı pulbiber ile ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun