Arpa Çorbası

Nursel Ergin bugün, Mehpare Kaldırım ile Ramazan’a özel olarak arpa çorbası tarifinin yapımını gösteriyor.

 

Malzemeler:

1 su bardağı arpa

1 su bardağı barbunya

1 su bardağı kırık mısır

4 parça kemikli et 

1 parça iç yağı

1 yemek kaşığı domates salçası 

1 yemek kaşığı biber salçası 

1 adet kuru soğan

1 yemek kaşığı tereyağı

 Tuz

Tarhun otu

Buğday, kırık mısır ve barbunyayı tencere koyun ve haşlayın. Kabuklarını soyduğunuz bütün soğanı, tereyağını, kemikli etini, biber ve domates salçalarını, tuz ve iç yağını ekleyip kısık ateşte malzemeler pişene kadar pişirin. Ocaktan almadan önce tarhun otu ekleyip karıştırın ve sunuma hazırlayın. Afiyet olsun.