Arap Kebabı ve Patates Köftesi

Nursel Ergin bugün mutfakta Arap Kebabı ve Patates Köftesi yapımını gösterdi.

Patates Köftesi için;
4 su bardağı ince bulgur
4 adet haşlanmış patates
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı 
Kimyon 
Karabiber 
Tuz
Arap Kebabı için;
500 gr dana kıyma 
1 adet kuru soğan 
6 adet acı sivri biber 
1 yemek kaşığı domates salçası 
1 yemek kaşığı domates salçası 
Sıvıyağ 
Kekik
Pulbiber 
Karabiber 
Tuz 
Bulguru yıkayıp şişmeye bırakın. Haşlanmış patatesleri ve soğanları rendeleyin. Salçaları, zeytinyağı, kimyon, karabiber, tuz ekleyip iyice yoğurun. En son elimizi zeytinyağıyla yağlayıp köfte sıkımı dediğimiz şekilde sıkıyoruz. 
Sıvıyağı ısıttığımız tavada sırasıyla yemeklik doğradığınız soğanları , kıymayı iyice kavurun. İncecik doğradığımız yeşil biberleri ekleyip biberler yumuşayınca salçaları ve baharatları ekleyip kavurmaya devam edin. 
Sunum tabağına köfteleri sıralayıp ortasına arap kebabını koyup servis edebilirsiniz.