55 saniyede Lor Tatlısı

Yöresel yemeklerin de yapıldığı Nursel'in Evi'nde Lor Tatlısı tarifi 55 saniyede verildi

Malzemeler;

250 gr lor peyniri 

Yarım su bardağı pirinç unu

Yarım su bardağı un

1 paket kabartma tozu 

1 limon kabuğu rendesi 

Bir tutam tuz 

2 yumurta 

Şerbeti için;

2 su bardağı toz şeker

2,5 su bardağı su 

Birkaç damla limon suyu 

Şerbeti için; kaynamakta olan şekerli suya birkaç damla limon suyu ekleyip kıvam alınca ocaktan alın ve soğutun. Karıştırma kabına lor peynirini koyup iyice ufalayın. Yumurta, limon kabuğu rendesi, pirinç unu, un, kabartma tozu ve bir tutam tuz ekleyip iyice yoğurun. Hamurunuzu sıkma torbasına doldurun. Fırın tepsinizi yağlayın ve ceviz büyüklüğünde hamurlar sıkın. Soğuyan şerbetinizi fırından çıkardığınız lorlu kurabiyelerin üzerine dökün. Şerbetini çeken kurabiyeleri servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.