Nursel'in Evi'nde Düzce'nin kendine has yemeklerinden olan "Süzme Yoğurtlu Bulgur Köftesi" tarifi 49 saniyede verildi
Malzemeler;3 su bardağı köftelik bulgur
1,5 su bardağı irmik
1 yumurta
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
TuzKarabiber
Pulbiber
Üzeri için;300 gr dana kıyma
2 adet kuru soğan
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kızartmak için;
4 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
Arası için;1 su bardağı süzme yoğurt
Yoğurma kabına bulgur, irmik ve sıcak su ekleyip kapağını kapatıp şişmesini bekleyin. Biber ve domates salçası, yumurta, tuz, karabiber, pulbiber ekleyip yoğurun. Yarım saat buzdolabında dinlendirin. Diğer taraftan sırasıyla yemeklik doğradığınız soğanları, kıymayı sıvıyağ eklediğiniz tavanızda kavurun. Tuz, kabiber, kimyon ekleyip ocaktan alın. Dinlenen bulgur harcından minik hamburger köfteleri elde edin. Köfteleri yumurta sarılarına banıp kızartın. Köfteler yağını çekip ılıyınca yine hamburger yapar gibi aralarına süzme yoğurt sürün diğer köfte ile kapatın. Üstlerine kıyma harcından koyup maydonozla süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.