29 saniyede Gendime Pilavı

Nursel Ergin kendi seçtiği lezzetli yemeklerden 29 saniyede Gendime Pilavı tarifini verdi.

 

Malzemeler;

2 su bardağı buğday

1 su bardağı nohut

300 gr yağlı kemikli kuzu eti 

1 adet kuru soğan 

1 yemek kaşığı domates salçası 

1 yemek kaşığı biber salçası 

Tuz

Bir gece önceden aşurelik buğday ve nohut aynı kap içinde bol soğuk suyla ıslatın.Ertesi sabah yıkayıp, süzdürdüğünüz aşurelik buğdayı, nohutu , kemikli kuzu eti bir tencereye, üzerine 3-4 parmak çıkacak kadar su ilavesiyle pişmeye bırakın.Asla tuz atmayın çünkü sertleşirİyice pişen aşurelik buğday ve nohutlara ince kıyılmış soğanları , biber ve domates salçası, tuz ekleyip tenecerenizin kapağını kapatıp pişirmeye devam edin. Pilav suyunu çekince, kısık ateşte 7-8 dakika gibi pişirip, altını söndürün ve demlenmeye bırakın20-25 dakika demlenen ve dinlenen pilavı tahta kaşıkla ezmeden karıştırıp, havalandırın ve servise sunun. Afiyet olsun.

 

Yemek kokusunun eksik olmayacağı Nursel Ergin’in yeni evinde dekorasyondan güzellik sırlarına, ev ve bahçe bakımından uzman konuklara kadar eve ve kadınlara dair her şey ele alınıyor. Programda her gün Nursel’in Takvimi ile günün yemekleri, ismi, videosu ve fotoğrafı paylaşılıyor.