Malatya Mutfağından "Pirpirim Çorbası"

Nursel ile Ramazan Sofrası”nın yeni bölümünde Malatya yöresine ait yemekler yapıldı. Nursel Ergin’in konuğu Akgül Özbaskın, Malatya yöresine özgü "Kağıt Kebabı", "Kayısı Tatlısı", "Sıkma Köfte"ve "Pirpirim Çorbası" yaptı


1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 bağ semiz otu
3 yemek kaşığı ince bulgur
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Tuz 
Kimyon

Yapılışı:
1’er su bardağı akşamdan ıslatılmış yeşil mercimek ve nohut haşlanır. Semizotu (pirpirim) saplarıyla birlikte ince ince kıyılır, 2 orta boy kuru soğan yemeklik doğranır. Soğanlar zeytinyağı ve tereyağı ile kavrulur. Pembeleşince 1 yemek kaşığı domates salçası , 1 yemek kaşığı biber salçası eklenir. Üzerine yeteri kadar su dökülür,  haşlanıp süzülmüş nohut ve mercimek, ince bulgur ilave edilir. Kimyon ve tuz ile lezzetlendirilir. Biraz kaynatılıp en son semizotları konulur. Bir iki taşım pişirilip ocağın altı kapatılır. 
Pirpirim Çorbası servise hazırdır. Afiyet olsun.