Konya Mutfağından "Patatesli Hamur Çorbası"

MELİHA HANIM'IN KONYA MUTFAĞINDAN "PATATESLİ HAMUR ÇORBASI"

3 adet patates
1 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı salça
Pul biber
Tuz

Hamuru İçin;

1 su bardağı un
Bir tutam tuz
Aldığı kadar un

Patatesleri ve soğanları küp küp doğrayın. Tereyağı ile önce soğanları sonra patatesleri kavurun. Salça ekleyip bir iki defa çevirip suyunu ekleyin. Pulbiber ve tuz ilave edin. 
Derin bir kaseye un ve tuz koyun, sert kıvamlı bir hamur elde edene kadar azar azar su ekleyerek yoğurun. 
Hamurumuzdan gelişigüzel küçük parçalar koparıp çorba suyuna ekleyin. Çorba kaynadıktan sonra kıvamlı bir hal alacak. Sunum yapmadan önce 1 bardak su ekleyip sevis yapın. Afiyet olsun.