Afyon Mutfağından "Peynirli Ağzı Açık"

SULTAN HANIM'IN AFYON MUTFAĞINDAN "PEYNİRLİ AĞZI AÇIK"

Hamuru İçin;

1 adet yumurta
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Bir tutam tuz
2 damla limon suyu
Aldığı kadar un

İç Harcı İçin;

1 su bardağı haşhaş
1 su bardağı sıvı yağ
1 kilo köy peyniri
Bir tutam maydanoz
2 adet yumurta

Üzeri İçin;
2 yumurta sarısı

Unun ortasını açıp yumurta, süt, limon suyu, sıvı yağ, tuz ekleyerek yoğurun.
Suyla kıvamını ayarlayarak yoğurmaya devam edin.
Yoğurduğunuz hamuru 10 dakika dinlendirip iki beze olacak şekilde hamuru bölün.

İç harcı için; bir kasede haşhaş ve zeytinyağı karıştırın. 
Karıştırma kabında incecik doğradığımız maydanozları, iyice ufaladığımız köy peynirini, yumurtaları karıştırın. 
İlk bezeyi çok inceltmeden oklavayla açıp üzerini yağlayın. Yufkamızın üzerine zeytinyağlı haşhaşı iyice sürün. 
Bohça gibi 4 taraftan katlayın. Her kata haşhaşı sürün. Dinlendirin. 
Dinlenen haşhaşlı yufkamızı yavaş yavaş açarak genişletin. Kare dilimler kesin. Peynirli iç malzemeyi kare parçalarının ortasına koyup hafif yayın.
Kenarlarından kıvırarak içe doğru katlayın.

İkinci bezeye de aynı işlemi uygulayın. 
Üstü açık olacak şekilde hazırlanan böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.
Afiyet olsun.