Turgay Başyayla İle Lezzet Yolculuğu 100. Bölüm Fragmanı

Anadolu'nun; damakları bayram ettiren geleneksel lezzetleri ile tanışıp, kültürel ve doğal güzelliklerine doğru masalsı bir yolculuğa çıkmak isteyenler müjde! Turgay Başyayla ile Lezzet Yolculuğu yurdumuzun yüzlerce yıllık eşsiz tatlarını; il il, ilçe ilçe, köy köy gezip sizlerle buluşturmaya geliyor. 

Lezzet Yolculuğu’nda Turgay Başyayla, sanatçı kişiliğini türküleri eşliğinde sizlerle buluşturacak, yörenin lezzetlerini yöreye özgü restaurantlarda kimi zaman aşçılarımız ile kimi zaman, Anadolu insanının bilgeliğiyle yoğrulmuş ninelerimiz ve teyzelerimiz görsel bir şöleni andıran otantik yemek tarifleriyle lezzet rüzgarı estirecek.

Turgay Başyayla İle Lezzet Yolculuğunun Cumartesi günü durağı Giresun, Pazar günü ise Yazlık Köyü oluyor. Turgay Başyayla Giresun'da Keşap'a bağlı Düzköy'e gidiyor. Yöreye özgü kazanlarda pancar çorbası ve sebzeli bulgur pilavı, siron, turşu kavurma, mısır ekmeği, fındıklı elma aşı, çalıçiçeği çorbası, karalahana diblesi ve kiraz tuzlusu yapımını gösteriyor. Görele'de balıkçıları gezip  yöreye özgü lezzetlerden balıklı pide,hamsi tava, palamut ızgara ve Görele pidesinin yapımını gösterdiği yöreye özgü halk oyunları ekibi gösterisini sergilediği Turgay Başyayla İle Lezzet Yolculuğu’nu sakın kaçırmayın!