Lezzet Yolculuğu bu hafta Eskişehir'de

"Turgay Başyayla İle Lezzet Yolculuğu"nun durağı Eskişehir oluyor. Turgay Başyayla Han Belediyesi'ne bağlı Büyük Kayı Köyü'ne gidip yöreye özgü lezzetlerden çakırlı pilav, yörük yuvalağı, kelem sarması, ciğer yahnisi, kazanda un helvası ve ergeç kebabı yapımını gösteriyor. Eskişehir'e özgü lezzetlerden çiğ börek, sorpa çorbası ve muska tatlısı yapımını da gösterdiği Lezzet Yolculuğu'nda yöreye özgü türküler de seslendiriliyor. Turgay Başyayla İle Lezzet Yolculuğu’nu sakın kaçırmayın!

Ramazan ayının manevi coşkusu, Anadolu'nun yöresel lezzetleri ile buluşacak!

Türkiye'yi şehir şehir, köy köy gezen Turgay Başyayla, bu kez iftar sofralarının yüzyıllardır vazgeçilmezi olan enfes tatları ve müthiş tarifleri ekrana getirecek.
 

Turgay Başyayla ile İftar Yolculuğu'nun her bölümünde farklı bir ilimizde yaşanan Ramazan heyecanına ortak olacağız. Şehirlerimizin tarihi ve kültürel sembolü haline gelmiş noktalarında, bereketli Ramazan sofraları için yapılan hazırlıklara siz de evinizden katılabilirsiniz.

İftar sofralarınızı yöresel ve geleneksel tatlarla şenlendirmek için kimi zaman bir konakta, kimi zaman bir kervansarayda lezzetli elleriyle teyzelerimizden, ninelerimizden ve birbirinden başarılı aşçılarımızdan özel tarifleri ve püf noktalarını ekrana getireceğiz.

On bir ayın sultanı Ramazan'ın ruhunu yansıtan tasavvuf musikisinin en güzel örneklerini, kalplere dokunan ilahileri, kasideleri yöresel sanatçılardan ve korolardan dinleyeceğiz.

Anadolu'nun sımsıcak insanlarının el ele verip bugünlere dek taşıdığı geleneksel Ramazan adetlerini; tarihi çarşılardaki, pazarlardakiRamazan bereketini Turgay Başyayla samimi sunumuyla sizlerle buluşturuyor.

Keyifli sohbetlerle ruhunuzda, Anadolu'nun geleneksel lezzetleriyle de iftar sofralarınızda unutulmaz tatlar bırakmak istiyorsanızTurgay Başyayla ile İftar Yolculuğu’nu kaçırmayın!